COVID-19: Sikkerhed og sundhed er vores største prioritet, og vi følger aktivt alle retningslinjer fra myndighederne. Læs mere under nyheder.

Behandlingscentret Hammer Bakker

Behandlingscentret Hammer Bakker

Projektbeskrivelse

Behandlingscenteret Hammer Bakker er et botilbud for beboere med kognitive funktionsnedsættelser og psykiske lidelser. Centeret omfatter 20 boliger arrangeret omkring et fælleshus og omgivet af indbydende haver og frugtlunde. Udenfor er der desuden bygget en multibane og et fitnessareal til brug for alle centerets beboere. Centeret er bygget med et stærkt fokus på at skabe tryghed og velvære for beboerne og gøre boligerne, fællesarealerne og de omkringliggende naturarealer så hjemlige og hyggelige som muligt. Byggeriet og de udendørs fællesarealer er konstrueret til at komplementere de naturlige omgivelser så den omkringliggende skov forstyrres mindst muligt.

Da bygningerne skal kunne akkommodere beboere med en række forskellige funktionsnedsættelser, har der været ekstra fokus på brandsikkerhed samt sikring af installationerne i bygningen, så de er så brugervenlige som muligt. Ventilationen I hele bygningen er CTS styret og er konstrueret efter meget høje krav, for at sikre det ideelle indeklima. Dette gør det muligt for beboerne at ryge på værelserne og forhindrer overophedning i rummene. Akademiingeniør Svend Poulsen A/S har som rådgivende ingeniør på projektet været involveret i alle dele af konstruktionen af projektet, lige fra de statiske beregninger til dagslyssimuleringer.

Bygherre:

Aalborg Kommune

Arkitekt:

ERIK arkitekter

Ingeniør:

Svend Poulsen A/S

Kunde:

Knudsgaard A/S

Bruttoareal:

1700 m²

Byggeår:

2020

Bygherre:

Aalborg Kommune

Arkitekt:

ERIK arkitekter

Ingeniør:

Svend Poulsen A/S

Kunde:

Knudsgaard A/S

Bruttoareal:

1700 m²

Byggeår:

2020

Projektbeskrivelse

Behandlingscenteret Hammer Bakker er et botilbud for beboere med kognitive funktionsnedsættelser og psykiske lidelser. Centeret omfatter 20 boliger arrangeret omkring et fælleshus og omgivet af indbydende haver og frugtlunde. Udenfor er der desuden bygget en multibane og et fitnessareal til brug for alle centerets beboere. Centeret er bygget med et stærkt fokus på at skabe tryghed og velvære for beboerne og gøre boligerne, fællesarealerne og de omkringliggende naturarealer så hjemlige og hyggelige som muligt. Byggeriet og de udendørs fællesarealer er konstrueret til at komplementere de naturlige omgivelser så den omkringliggende skov forstyrres mindst muligt.

Da bygningerne skal kunne akkommodere beboere med en række forskellige funktionsnedsættelser, har der været ekstra fokus på brandsikkerhed samt sikring af installationerne i bygningen, så de er så brugervenlige som muligt. Ventilationen I hele bygningen er CTS styret og er konstrueret efter meget høje krav, for at sikre det ideelle indeklima. Dette gør det muligt for beboerne at ryge på værelserne og forhindrer overophedning i rummene. Akademiingeniør Svend Poulsen A/S har som rådgivende ingeniør på projektet været involveret i alle dele af konstruktionen af projektet, lige fra de statiske beregninger til dagslyssimuleringer.

Copyright © 2021 Svend Poulsen A/S
Scroll til toppen